Til forsiden

Aktuelt

Møder om Natur- og Vildtpleje med fokus på udsætning af fjervildt

Danmarks Jægerforbund, Dansk Skovforening, Landbrug & Fødevarer og Danske Herregårdsjægere har i samarbejde med Fødevarestyrelsen og Naturstyrelsen planlagt en række dialog møder om natur- og vildtpleje med særlig vægt på opdræt og udsætning af fjervildt samt jagt på udsatte "vildtfugle" fasaner, agerhøns og gråænder. Læs mere

Mad med Mads og David: Jagt ved Lystrup & Jomfruens Egede Gods

Mads Gudiksen tager på jagt ved Lystrup & Jomfruens Egede Gods med skytte Stig Bay og greve Joachim Moltke efter regionens gode råvarer. Det nedlagte bytte, et rådyr, kommer herefter hjem i køkkenet hos David, der laver en spændende ret ud af fileten. Læs mere 

Årets Vildtret 2015 i TV2 Lorry

TV2 Lorry besøgte Årets Vildtret 2015, hvor råvarebordet i år bød på både fasan og hare. Kokkene blev udfordret på fantasien og det var til sidst Yasser Rahim Nax fra Svinkløv Badehotel der løb med titlen som vinder af Årets Vildtret 2015. Læs mere

Årets Vildtret dommer: Jagten er gået ind

Dommer i Årets Vildtret 2015, Nadia Mathiasen, står bag en fem sider lang artikel i Politiken den 4. oktober 2015. I artiklen fortæller Nadia om, hvordan hun tilbage i maj tog jagttegn for at komme tættere på vores fødevarekilder og tage ansvar for eget kødforbrug. Hun har i artiklen fulgt to kvindelige jægere og udviklet tre lækre opskrifter med vildtkød. Læs mere

Countryside Alliance: 1st October - start of the pheasant season

Countryside Alliance skriver i deres nyhedsbrev i oktober om nogle af de mange grunde til at være stolt af jagtkulturen. Forvaltningen og bevarelsen af vildt har hjulpet med at forme og forbedre landskabet. Næsten to millioner hektar i Storbritannien bliver aktivt administreret, og det medfører, at alt dyreliv i disse områder trives. Skydning er 2 milliarder pund værd for den engelske økonomi og involverer mere end en million mennesker. Der findes også mange fordele ved at spise vildt. Både fasan og agerhøne indeholder store mængder jern, protein og B-vitamin. Vildt er derudover et godt alternativ til kød fra opdrættede dyr, og det bliver mere og mere populært. Læs mere

Naturpleje på landbrugsjord er en succes
En undersøgelse for Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) viser, at udsætninger af fx fasaner og agerhøns kan være med til at øge biodiversiteten. 260 landejendomme er i dag tilmeldt en ordning for udsætning af fuglevildt til jagt, som går ud på, at der skal anlægges levesteder for vildtet – såkaldte biotoper. Læs mere